dimarts, 17 de febrer del 2015

Jornada 'El 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l'infant'

El 3 de juliol, a la seu i amb el suport del Parlament de Catalunya, es va realitzar una Jornada per a la celebració dels 25 anys de la Convenció sobre els Drets de l'Infant, organitzada per la Taula Nacional de la Infància de Catalunya conjuntament amb la UNICEF i la Plataforma d'Infància de Catalunya (PINCat).

La jornada fou presidida per la M. H. Sra. Núria de Gispert, Presidenta del Parlament de Catalunya, la H. Sra. Neus Munté, Consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i Presidenta de la Taula Nacional de la Infància de Catalunya i , el Sr. Paco Estellés, Coordinador de la Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCat) i la Sra. Anna Folch, Presidenta d’UNICEF, Comitè Catalunya, volia ser una reflexió sobre els reptes actuals a Catalunya i la presentació d'experiències internacionals sobre l'avaluació d'impacte en la infància.

El Sr. Jorge Cardona, Membre del Comitè dels Drets de l’Infant de Nacions Unides, va oferir la conferència «La Convenció sobre els Drets de l’Infant i els reptes per a Catalunya», mentre que la Dra. Anne Lindboe, Ombudsman dels infants a Noruega (2012 a 2018), la Sra. Elin Gwynedd, Cap d’apoderament d’infants i adolescents del Departament de Comunitats i Lluita contra la Pobresa, del Govern de Gal·les i la Dra. Ellen Desmet, Professora de les universitats de Gant i d’Anvers i del Centre de Recerca en Drets dels Infants, Flandes, varen presentar, en una taula rodona les experiències dels seus països sobre «L’avaluació d’impacte en la infància com a instrument per millorar l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant».

La jornada es va cloure amb la presentació d'unes conclusions sobre: «Claus per fer avançar la Convenció sobre els Drets de l’Infant a Catalunya», per part de la Sra. Mercè Santmartí, vicepresidenta de la Taula Nacional de la Infància i Directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolesecència de la Generalitat de Catalunya, la I. Sra. Dolors López, Presidenta de la Comissió de la Infància del Parlament de Catalunya, la Sra. M. Jesús Larios, Adjunta al Síndic de Greuges per a la defensa dels drets dels infants i els adolescents, el Sr. Paco Estellés, Coordinador de la Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCat) i la Sra. Anna Folch, Presidenta d’UNICEF, Comitè Catalunya.

Resum de la jornada



Entrevista als ponents sobre l'Avaluació d'impacte en la infància



La Jornada a la xarxa social



Vídeos de la Jornada sencera


Acte de presentació de la Jornada


Ponència: 
La Convenció sobre els Drets de l’Infant i els reptes per a Catalunya





Taula rodona d’experiències internacionals: «L’avaluació d’impacte en la infància com a instrument per millorar l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant»




 Conclusions: «Claus per fer avançar la Convenció sobre els Drets de l’Infant a Catalunya»




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada